Okulumuzun Tarihçesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ:

  Okulumuz ilk kez 1989 yılında, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde  hizmete açılmıştır. 6 derslik olarak öğretime başlamıştır. Ardından 1993 yılında okulumuza kat ilavesi yapılmıştır.

 

  İnönü İlköğretim Okulu 8395 m2 arsa üzerine inşa edilmiş, 570 m2 kapalı alan ve 7865 m2' si oyun alanı olarak kullanılmaktadır. İnönü İlköğretim okulunun 1988 yılında vatandaşların katkılarıyla temeli atılmış, devlet katkısı ile + 1 kat olarak eğitim öğretime hazır hale getirilmiştir.

 Okulun kurucu müdürlüğünü,  ZİYAETTİN MERT yapmıştır. Okul adını bulunduğu mahallenin adı olan, aynı zamanda Kurtuluş Savaşı komutanlarından 2. Cumhurbaşkanı İsmet İNÖNÜ den almıştır.

 

  İnönü İlköğretim Okulu öğretime, 1989 yılında İlkokul olarak başlamış, 1992 yılında İlköğretime dönüştürülerek 1993 – 1994 öğretim yılında 6. sınıfa öğrenci almaya başlamıştır. Okuldaki şube sayısı A-B-C olarak üçer şubeden ibarettir.2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının ikinci yarısında bulunduğu binadan ayrılarak daha önce Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak kullanılan binaya taşınarak bağımsız ilkokul haline gelmiştir. Bina küçük olduğu için ikili öğretime geçmiştir. 2018 Eylülünde İnönü Ortaokulu binasına taşınmış, halen bu binada öğlenci olarak eğitim öğretime devam etmektedir

 

  Okulumuzun ısınma şekli kalorifer sistemi ile sağlanmaktadır. Yakıt olarak doğal gaz kullanılmaktadır.

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi